„Научи се да караш ски“ стартира в Боровец на 6 март

На учебния плац „Бороспорт“ и на централните писти пред хотел „Рила“ в курорта на 6 март, вторник, за поредна година започва едно от най-достъпните и обичани от младите хора начинания в белите спортове – „Научи се да караш ски“.
345 момчета и момичета от първи до четвърти клас от общината ще направят първи стъпки в ските с помощта на най-опитните инструктори от ски училище „Бороспорт“. Целта на програмата е да помогне на възможно най-много деца да овладеят началните умения в ските и да им се даде шанс да се докоснат до магията на планината. За всички в курорта заниманията с момчетата и момичетата са празник. Може би сред начинаещите скиори ще се появи и новият Петър Попангелов, който отново ще прослави самоковската ски школа у нас и по света.
На пистите в Боровец ще се учат да карат ски ученици от осем училища от общината. Заниманията ще се провеждат по групи – 4 дни по 5 часа. За последния ден е предвидено състезание. Тази надпревара ще определи най-добрите малки скиори, които ще получат правото да участват във финалното състезание в курорта в края на сезона.
Транспортът, храната, екипировката, лифт картите и обучението са осигурени от организаторите, а от „Бороспорт“ очакват бъдещите майстори в алпийските ски с нетърпение.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*