Зимни спортове, Новини, Образование, Спорт, Шарен свят

„Научи се да караш ски” финишира в Боровец на 29 март

В Боровец в петък, на 29 март, ще се състои финалното състезание по програмата „Научи се да караш ски” – 2012-2013 г.
Програмата стартира на 20 януари в Банско, като за изминалите от тогава два месеца в 4-те големи зимни курорта – Боровец, Банско, Витоша и Пампорово, са обучени да карат ски общо 2840 деца на вьзраст от 7 до 10 г.
Ръководителят на ски-училището на “Бороспорт” Красимир Вангелов обобщи: “В края на деня очите на малчуганите грееха от щастие, доволни от направените първи снежни спускания, заредени с енергия от чистия планински въздух и здравословните упражнения, запалени да се върнат на пистите отново.”
Във финалното състезание в Боровец ще участват 60 деца от 8 училища от Самоков, Говедарци и Долна баня. Тримата най-добри състезатели ще получат голямата награда – почивка в Банско от 8 до 12 април. Същата награда ще получат и 19 други деца от цялата страна.
Финалното състезание в Боровец ще започне от 11 ч. Награждаването е предвидено за 12,30 ч.
Очаква се да присъстват министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев, кметът на Самоков Владимир Георгиев, председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев, ръководителят на Регионалния инспекторат по образованието в Софийска област Христо Андреев, ски звездата Петър Попангелов и др.
Програмата “Научи се да караш ски” се провежда за пета поредна година под егидата на спортното министерство и ски федерацията.

Leave a Reply