Национален парк „Рила“ чества 30-годишен юбилей

През тазгодишния февруари се навършват три десетилетия от официалното обявяване през 1992 г. на Националния парк „Рила“. По този повод зам.-кметът Люба Кленова връчи поздравителен адрес и плакет от името на кмета на Самоковска община Владимир Георгиев на директора на парка инж. Красимир Андонов.
Както е известно, значителна част от парка се намира на територията на нашата община. Тук се намират и част от неговите участъци.
„За мен е чест, че Община Самоков е ваш партньор, защото това показва, че в наше лице виждате институция, отворена за съдействие и съвместни инициативи, с ангажимент към опазване на природата и биоразнообразието“, пише кметът в поздравителния адрес.
Георгиев е на мнение, че опознаването на биоразнообразието на парк „Рила” трябва да бъде и част от образователната програма на учениците с практическа насоченост, за да може да се възпитава у подрастващите интерес към планината и опазване на природата й.
„Важно е младите хора да познават района с неговите особености, с релефа, разнообразието на растителните и животинските видове и да осъзнаят какво уникално природно богатство имаме. Само така ще сме спокойни, че ще израсне едно отговорно поколение”, се посочва още в  поздравителния адрес.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*