Националите останаха на крачка от подвиг срещу Гърция

България претърпя болезнена загуба от Гърция със 78:84 след продължение. Срещата бе част от втория квалификационен прозорец за европейското първенство и се игра при специални условия в Босна и Херцеговина на 29 ноември.
Нашите момчета имаха преимущество в по-голямата част от двубоя, а в един момент преднината им достигна внушителните 16 точки. Дори минута преди края България все още бе напред с 5 пункта, но допусна частичен обрат за 71:71. В продължението гърците вече имаха психологическо предимство и си осигуриха ключова победа с крайното 84:78.
Основна заслуга за успеха на южните ни съседи имаше гардът на “Перистери” Янис Атинеу, който наниза 6 тройки в коша на водения от Росен Барчовски състав и завърши с 21 точки.
Самоковецът Станислав Ваклинов отново бе титуляр в българската петорка, но набързо натрупа 5 лични нарушения и набързо напусна игрището. Гардът на “Рилски спортист” Евгени Хаджирусев пък се отличи с две тройки, докато съотборникът му Павлин Иванов пропусна срещата заради съмнения за коронавирус. Чавдар Костов бе най-резултатен за “трикольорите” с 15 пункта, Дий Бост добави 12, а Венцислав Петков се отчете с 11.
Загубата намали шансовете ни за класиране в следващия етап, тъй като вече имаме баланс от 1 победа и 3 загуби, какъвто има и Латвия. Лидери с огледален актив от по 3 победи и 1 загуба са Босна и Херцеговина и Гърция.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*