Баскетбол, Новини, Спорт

Националите се подготвят в „Арена Самоков”

Националният баскетболен отбор на България от няколко дни е на подготвителен лагер в Самоков. “Трикольорите” започнаха своята подготовка за „Евро 2015” на 30 юни в Правец, а сега продължават със заниманията в уютната “Арена Самоков”.
Възпитаниците на селекционера Георги Младенов ще останат тук до 23 юли, после им предстои турнир в Австрия. Следва завръщане в нашия град, където България ще мери сили с Дания и Румъния в приятелски турнир /1-3 август/.
В Самоков националите ще останат до първия си мач с Холандия на 10 август. Следващите две домакинства – срещу Израел на 17 август и с Черна гора на 24 август, ще се играят в столичната зала “Универсиада”.
Всеки момент към лагера на “лъвовете” се очаква да се присъедини талант № 1 на родния баскетбол Александър Везенков, който е с националния отбор за младежи до 20 години на европейското първенство в Гърция.
Лека контузия лекува единствено състезателят на “Левски” Павел Иванов.
Единственият представител на “Рилски спортист” в националния – Станислав Ваклинов, е между най-дейните в тренировъчния процес. Ваклинов ще се бори за мястото си в състава заедно с други двама центрове – Николай Върбанов от “Левски” и Костадин Маршавелски от “Ямбол”.

Leave a Reply