Националките Габриела Бандова, Гергана Зашова, Ивана Бонева и Радина Илиева заминават за Словения

Четири баскетболистки от шампионския състав на „Рилски спортист” заминават днес с националния отбор за момичета до 14 години за Словения, където ще участват в силен международен турнир. В селекцията на България попаднаха Габриела Бандова, Гергана Зашова, Ивана Бонева и Радина Илиева. Те съставляват една трета от общо 12-те състезателки, които ще защитават честта на родината си.
Общо 32 баскетболистки участваха в двуседмичен лагер в Самоков. Сред тях бяха и още три момичета от местния тим – Емили Симеонова, Ивана Вълчева и Мира Гавраилова, които обаче не бяха включени в силно съкратения състав за Словения от 12 момичета.
Българският състав ще бъде ръководен от тандема Ивайло Христов – Маргарита Маринкова, която е и треньор на „Рилски”. Тя сподели на изпроводяк, че всички момичета са се постарали доста в изминалите дни, но все пак очаква много трудни мачове по време на „Словения Бол”. Маринкова обясни това с факта, че тук на играчите са им забранени определени тренировки, докато в другите страни няма подобни ограничения и съставите са по-добре подготвени тактически.
Водач на родната делегация ще бъде европейската клубна шампионка, бивша наставничка в школата на „Рилски” и настоящ член на Управителния съвет на родната федерация Красимира Банова.
България ще дебютира в женското направление на турнира, който ще се проведе в Словен градец между 16 и 19 август, а в нашата група се паднаха и съставите на Италия, Сърбия, Украйна и Унгария. В другия поток са тимовете на Македония, Латвия, Хърватия, Израел и домакинът Словения.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*