Баскетбол, Новини, Спорт

Националките с Радина Илиева станаха 8-и на Евро 2019

Националният отбор по баскетбол за момичета до 16 г. завърши на 8-о място по време на европейското първенство в дивизия Б, състояло се от 15 до 24 август в София.
Българките се класираха за четвъртфиналите на надпреварата след тройна въртележка в своята група. Нашите момичета загубиха от Холандия /64:68/, но победиха Северна Македония /95:43/, Люксембург /80:69/ и Украйна /67:63/ и заедно с бившата съветска република продължиха напред за сметка на Холандия.
Походът на България бе спрян от Хърватия след болезнена загуба с 59:61. Впоследствие възпитаничките на треньора Лъчезар Коцев допуснаха още две загуби в мачовете за разпределение на местата от 5-о до 8-о – 49:56 от Сърбия и 62:68 от Украйна.
Именно в последните два мача в титулярната петица на родния отбор започна самоковката Радина Илиева. Едва 14-годишната ни баскетболистка, която бе сред най-младите състезателки на шампионата, наниза по 6 точки на Украйна и Северна Македония. Състезателката на „Рилски” участва и в някои от другите срещи на състава, който бе бурно подкрепян от феновете, изпълнили до краен предел зала „Универсиада”.
Шампион стана Словения, а при най-добрите отбори в дивизия А от догодина ще се състезават още Португалия и Хърватия.

Leave a Reply