Баскетбол, Новини, Спорт

Националките с шанс за “Евро 2015”, търсят победа с поне 4 точки над Израел

Националките все още имат шанс да се класират на европейското първенство догодина. За целта българките трябва да гонят победа с поне 4 точки разлика над коравия тим на Израел и да се надяват на благоприятно развитие на обстоятелствата в останалите групи.
Срещата с Израел е в сряда, на 25 юни, от 17.30 ч. в “Арена Самоков”. Недостижим лидер и сигурен участник на “Евро 2015” е съставът на Хърватия.
Първият двубой в Обетованата земя завърши при резултат 71:68 за домакините и сега нашите момичета се канят да вземат реванш.
Букмейкърът Sportingbet дава леко предимство на нашите момичета в дуела с еврейките – 1.75 срещу 2.075. Евентуалното равенство пък е оценено на 15.00.
Почти сигурно в стартовия състав на селекционера Георги Божков за пореден път място ще намери центърът на “Рилски спортист” Стефка Митева. Талантливата 190-сантиметрова състезателка се представя на приливи и отливи от началото на квалификациите, а надеждите на спортно-техническото ръководство на отбора са снажната баскетболистка да избухне именно в предстоящия дуел.
Почти сигурно в хода на мача на паркета ще се появят и бившите състезателки на “Рилски” Христина Иванова и Цветомира Шаренкапова.
Във временното класиране на група F лидер е Хърватия с пълен актив от 8 точки. Израел има 4 т., а на третото място е България с 3 пункта.

Leave a Reply