Националната мрежа на децата ни гостува

Два дни – на 28 и 29 юли, Самоков е домакин в лицето на Младежкия парламент на работно посещение на Националната мрежа на децата. Посещението е свързано и с обмяна на опит. Участват представители на Българската асоциация за семейно планиране, сдружение „Българска тренировъчна централа”, фондация „Партньори – България”, младежи от гимназията в с. Търнава /Врачанско/, самоковския Младежки парламент.
Координаторът на Националната мрежа Станислав Додов /с потекло от Драгушиново/ представи идеята на срещата – да се види какви са добрите практики, да се представят положителни примери за работата на младите хора в различни области. Но не толкова работата за тях, а работата с тях; правото на участие на младите в това, което ги засяга; правото им на мнение, съобразено с Конвенцията за правата на децата.
Срещата започна с мултимедийно представяне на Младежкия парламент. При разискванията вниманието ще бъде насочено към професионалистите, които работят с деца. Целта е да се запознават те с конкретните проблеми на децата и младежите в отделните селища, да се разкаже как самите деца и млади хора ги виждат и работят за преодоляването им.
Националната мрежа за децата е неправителствена организация, създадена през 2009 г. Всяка година тя представя пред правителството доклад докъде е стигнала работата по отношение на политиките за децата и какви са проблемите и предстоящите задачи.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*