Национална благотворителна кампания на МВР стартира

За 20-а юбилейна година започва Национална благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.
Целта сега е да се наберат средства за образователни разходи, ваканции и извънкласни дейности на 67 деца. Министерството на вътрешните работи е изработило видеоклип, радио спот и банери с апел за съпричастност.
Лица на кампанията са вече порасналите деца Борислава и Наско. Двамата губят бащите си, когато са едва на 3 и на 4 години и участват в благотворителната инициатива още от самото й начало. “Боби и Наско са се дипломирали успешно и вече уверено вървят по собствения си път, но винаги остават част от голямото семейство на МВР”, заявиха от ведомството.
Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи.
Средствата се набират чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Yettel и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане – 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се превеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление.
Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали служители на МВР.
Кампанията е една от най-продължителните дарителски инициативи в страната и е опора за стотици деца, претърпели тежката загуба на родител.

Можете да харесате