Национална изложба гостува в зала „Самоков” на 1 ноември

Изложбата „Духът на букви и знаци“ ще гостува в Самоков на 1 ноември – по случай Деня на народните будители, в рамките на националния фолклорен фестивал „Нашенско хоро“, който ще се състои в събота, навръх 1 ноември, от 10 ч. в зала „Самоков”. Изложбата ще бъде експонирана във фоайето на залата.
„Духът на букви и знаци“ е надсловът на конкурс, обявен от Националния дарителски фонд „13 века България“ през септември 2013 г. за ученици от Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа”, които са традиционни партньори на фонда. Целта е да се провокира творческото мислене и разбиране за кирилицата и глаголицата като духовни ценности и предпоставки за вдъхновение.
Както съобщиха за „Приятел” от фонда, в конкурса са се включили ученици от гимназиалния курс, които са създали дигитални художествени проекти, демонстриращи новаторство и креативно мислене.
Самият конкурс е посветен на 1150 години от Великоморавската мисия на Кирил и Методий и допринася за популяризирането на уникалното ни наследство у нас и в чужбина.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*