Национална изложба на каракачански кучета ще се проведе в Самоков на 18 август

Снимка: https://www.pinterest.com

В рамките на Празника на Самоков на 18 август, събота, от 10.30 ч. на ст. „Искър” ще се състои за първи път национална специализирана изложба на каракачански кучета.
Четириногите ще участват в няколко класа: бебе (3-6 месеца), подрастващи (6-9 месеца), млади (9-14 месеца), междинен (14-24 месеца), открит (2-8 години) и ветерани (над 8 години).
Ще бъдат проведени конкурси за най-добро мъжко и женско куче, в които ще участват победителите в класовете междинен, открит и ветерани.
От Общината съобщиха, че заявки за участие могат да се подават до 17 август, петък, на тел. 6-00-99, имейл: samokov@samokov.bg, на лично съобщение на фейсбук страницата на Община Самоков или на място до 10 ч. на самия 18 август.
Такса за участие няма да има.

х х х

Каракачанското куче е едно от най-старите кучета за охрана на стада селскостопански животни от хищници и крадци. То е местна порода с древен произход, съхранена до днес благодарение на консервативните животновъдни традиции на номадите каракачани. Кучето според специалистите е смело, умно, с уравновесен и независим характер, недоверчиво към непознати, отличен пазач. Изключително предано е на стопанина си. Непретенциозно е по отношение на атмосферните условия и храненето и без проблеми изминава големи разстояния.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*