Новини, Образование, Туризъм

Национална награда за Гимназията по туризъм

Със специален “Знак за качество” бе отличен от Центъра за развитие на човешките ресурси проектът на Професионалната гимназия по туризъм в Самоков под надслов “Бизнес туризъм – туризмът на бъдещето” с ръководител преподавателката Борислава Хаджийска.
Осъществявайки проекта, 10 ученици от гимназията са усъвършенствали професионалните си умения в сферата на бизнес туризма в английския град Плимут. Други 10 техни съученици пък са били за тази цел на стаж във френския град Мьолан.
От няколко години Центърът за развитие на човешките ресурси връчва подобни годишни награди, чрез които отличава най-успешните проекти за текущо приключилата сесия.
Общо 4 разработки са били наградени, както поясниха запознати, след оценка от външни оценители по дейност „Мобилност” на секторна програма „Леонардо да Винчи”, като стартът е бил през 2009 г.
На тържество на 9 декември в Националния дворец на културата в София сертификата за качество на отличените връчи Петя Евтимова, зам.-министър на образованието, младежта и науката. Отличените бяха поздравени за високия професионализъм и от директора на Центъра за развитие на човешките ресурси Митко Шалев.
“Отличието и оценката са възнаграждение за изтощителния труд, безсънните нощи и големите надежди на екипа, работил по проекта”, коментираха от самоковската гимназия.
Събитието бе съпроводено и от изложение на тема: “И аз мога”. На този своеобразен панаир на знанието работеха 12 ателиета, на които ученици демонстрираха своите таланти.
Едно от ателиетата бе на самоковската гимназия по туризъм. Учениците имаха възможност да представят спецификата на професионалната си насоченост и да предизвикат интереса и възхищението на възрастните.

Leave a Reply