Националният селекционер Христо Ценов отново ще разчита на Васил Попов

Баскетболистът от школата на „Рилски спортист” Васил Попов отново попадна в плановете на националния треньор за момчета до 16-годишна възраст Христо Ценов. Специалистът определи група от 23 състезатели, които ще се готвят за предстоящото европейско първенство в столицата на Босна и Херцеговина – Сараево, през август.
Българите се събират на лагер в Ботевград на 25 юни. От 11 до 13 юли пък страната ни ще е домакин в Габрово на международен турнир с участието на Румъния и Украйна. Освен това „лъвовете” ще участват и в още една подобна изява в Скопие, където ще играят с домакина Македония, отново с Румъния и с Черна гора.
16-годишният Васил Попов дебютира в мъжкия баскетбол през изминалия сезон с екипа на втория отбор на „Рилски спортист” в „А” група. Талантът записа 8 мача с тима, в които се отчете със средно 5.5 точки, 3.5 борби и 2.3 асистенции.
Повиквателни за националния отбор са получили още по четирима състезатели от „БУБА баскетбол” и „Черно море”, по двама от „Левски”, ЦСКА, „Шампион 2006” и „Берое”, и по един от „Дунав”, „Тунджа”, мадридските „Реал” и „Естудиантес” от Испания, „Цървена звезда” /Сърбия/ и отбор от САЩ.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*