Новини, Образование

Национални награди за Калоян Сарафиев, Ния Генева и Вики Георгиева от СУ „Отец Паисий”

Трима представители на СУ „Отец Паисий” заслужиха награди от националния конкурс „Водата – извор на живот”, организиран от Центъра за подкрепа на личностното развитие в Бургас, със съдействието на местната община, просветното министерство, Регионалното управление на образованието и Националния дворец на децата.
Второкласникът Калоян Сарафиев с учител Ани Шейнова заслужи грамота и медал, след като бе класиран на трето място при учениците от 1 до 4 клас в раздел „Литературно творчество – проза”.
Грамота и медал също за трето място, но при участниците между 5 и 8 клас в раздел „Приложно изкуство” заслужи и седмокласничката Ния Генева. С една година по-голямата от нея Виктория Георгиева пък получи за своята рисунка поощрителна награда в същата възрастова група. Преподавател по изобразително изкуство и на двете млади дами е Лалка Чавдарова.
Награждаването се състоя навръх 22 март – Световният ден на водата, в Културния център на Морското казино в Бургас. В тазгодишното издание на конкурса участваха близо 1000 деца и младежи.

Leave a Reply