Новини, Шарен свят

Началникът на полицията преминава на друга работа

Главен инспектор Мирослав Духалов

От 21 март началникът на РУП – Самоков главен инспектор Мирослав Духалов преминава на нова работа. Със заповед на министъра на вътрешните работи той е назначен в служба “Емиграция” към МВР и ще отговаря за незаконната емиграция. Г-н Духалов обясни, че това съответства и на неговото желание да усъвършенства чужди езици – английски и персийски.
На среща с представители на местните медии в понеделник, на 19 март, Духалов благодари за безпристрастното отразяване на работата на управлението и изказа благодарност на кмета на общината и на неговия екип, както и на служителите в съдебната система за доброто взаимодействие. Досегашният началник изрази и признание на всички граждани на общината, които са проявявали разбиране към проблемите на полицията.
М. Духалов смята, че е успял да мотивира екипа в РУП, да промени стила на работа и се надява неговият наследник на длъжността да продължи успешно тази дейност. Полицейският шеф отчете още, че не му е стигнало времето да структурира полицейски участъци. Идеята е била участъкът в Боровец да отговаря и за всички зимни курорти, включително Говедарци, Мальовица и като цяло Искровете, участъкът в Седми квартал да обхване и селата по посока на София – Драгушиново, Злокучане, Горни и Долни Окол, а участък в Белчин да отговаря за Белчин бани и района на селата от Палакарията.
До 19 март не бе оповестено кой ще бъде приемникът на Духалов.

Leave a Reply