Новини, Шарен свят

Наша делегация бе в Германия, ще правим младежки център

Самоковска делегация, водена от кмета Владимир Георгиев, посети германския град Хам в изпълнение на съвместен европейски проект под надслов For roma with roma. Хам се намира в най-многолюдната провинция – Северен Рейн-Вестфалия, и е с население 180 хил. души. В нашата делегация бяха включени зам.-кметовете Сия Шехтанова и Васил Сайменов.
Партньорството между двете общини е от две години. Целта на проекта е да се подпомогне интегрирането в обществото на уязвими общности и най-вече на ромите.
Вл. Георгиев заяви на 31 октомври, след визитата, че посещението в Хам е било изключително полезно. Обсъден е опитът на домакините за работа с младежите чрез проект с европейско финансиране, като се създават центрове, в които младите хора да участват в занимания по интереси през свободното им от училище време. Предстои в нашата община да се определи екип, който да изработи проект за подобен младежки център и с разработката да се кандидатства за европейско финансиране.
Ръководители на Хам са споделили, че им е направила силно впечатление красивата ни природа. Изразено е било желание за партньорство при изграждането на паркове и други зелени зони.

Евгения Попова

Leave a Reply