Зимни спортове, Новини, Спорт, Шарен свят

Нашенка дари с плетени чорапи 15 елитни скиори

Свиленка Годинячка от Райово, с алинско потекло, изплете 15 чифта вълнени чорапи с национални мотиви, които дари на сочените предварително за фаворити състезатели по време на старта за Европейската купа по ски в Боровец. Чорапите са били изработени по поръчка на организаторите на престижната надпревара.
Алпийците, които трябваше да стартират с номера от 1-и до 15-и, взимаха по един чифт чорапи по време на официалната церемония на откриването, в които имаше номерче, съответстващо на стартовата им позиция в състезанието на следващия ден.
Участниците излизаха на сцената под звуците на група „Вакали”, а самата г-жа Годинячка… плетеше в единия ъгъл на сцената, пременена в местна народна носия.
Свиленка сподели за „Приятел”, че е работила в продължение на 10 дни от 7 ч. сутринта до 23 ч. вечерта, за да изпълни отговорната родолюбива задача. Прекрасните отзиви от спортистите говорят много за свършеното от нашата землячка.
76-годишната жена е изкарала трудовия си стаж като учителка по математика в училища в общината. Дори и сега нашенката продължава да дава частни уроци.

Делян Василев

Свиленка Годинячка

Leave a Reply