Новини, Поздравления, Статии, коментари, Шарен свят

Наше момиче № 1 на световен конкурс по красота в Анталия

Двете грации София Стоянова /в ляво/ и Радина Пенкова триумфират

София Стоянова

От 3 до 10 октомври в турския курорт Анталия се състоя международният форум за мода, красота и талант World art and fashion. В рамките на фестивала се състоя и детският конкурс за красота и талант Mini miss and mini mister World fashion.
България беше представена от две участнички, едната от които бе четвъртокласничката от НУ “Станислав Доспевски” в Самоков София Стоянова. Право на участие чаровницата спечели след победи на няколко конкурса.
За поредното си блестящо представяне магнетичната София бе удостоена със златен медал в категория “Модел”, сребърно отличие в категория “Талант” и корона и лента в конкурса Mini miss and mister World fashion. Софи получи и покана за участие в два престижни конкурса, които ще се състоят в Москва през януари и март следващата година.
„Мис” на фестивала пък стана другата българка – Радина Пенкова от Бургас.
„София развяваше гордо родния трибагреник. Тя е истински боец и достойно защити името на Самоков и България. Нашата надежда е, че децата на уморената ни от раздори държава ще върнат нейната култура и слава”, заявиха от „Нови звезди България”.
10-годишната София Стоянова тренира спортна аеробика, ходи на уроци по плуване, кара ски, изучава английски език. Отличничка е, любимият й предмет е математиката.

Васил Василев

Leave a Reply