Нашите забуксуваха сериозно – загубихме и в Долна Диканя

„Рилски спортист” продължава да потъва. В сряда, на 26 септември, тимът ни загуби с 1:2 отложения си мач с „Витоша” в Долна Диканя и така остава само с един успех от началото на първенството. След 6 изиграни кръга в Югозападната „В” група възпитаниците на Петър Аджов имат актив от 1 победа, 1 равен и 4 поражения.
Самоковци откриха резултата в Долна Диканя в 52-ата мин. чрез халфа Виктор Младенов, но само за 5 минути – между 60-ата и 65-ата, домакините успяха да променят статуквото на терена с попадения на Петър Петров и Даниел Стефанов.
След мача и двата състава останаха доволни от съдийството на младия рефер Иван Бабанов, но по-щастливи, разбираемо, бяха домакините, които с 3-те точки се утвърдиха на 6-ата позиция във временното класиране.
В следващия кръг – в неделя, на 30 септември, „Рилски” приема лидера „Витоша” /Бистрица/. Двубоят е на ст. „Искър” от 17 ч.
Може би главната причина за поредицата неубедителни игри на тима ни напоследък е тежкото финансово състояние на клуба. Играчите не получават никакви финансови средства, а за гостуванията на отбора вадят пари от джоба си за транспорт, придвижват се, като се групират, с личните си автомобили. На заниманията през седмицата пък често идват само по 11-12 състезатели, което затруднява неимоверно тренировъчния процес.
„В по-тежко състояние не сме били. Така не може да продължава, дано се появят спонсори, че не ни се мисли какво може да се случи с клуба”, на границата на отчаянието бяха подопечните на Аджов.
При така стеклите се обстоятелства даже вече съвсем не е сигурно, че „Рилски спортист” ще доиграе шампионата, кахърят се фенове.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*