Баскетбол, Новини, Спорт

Нашите с нов удар, привлякоха американски гард

Джъстин Грей

В “Рилски спортист” не се шегуват. Въпреки че преди броени дни спечели бронзовите медали в турнира за Купата на България, отборът се уреди с поредно качествено попълнение в последните часове на трансферния прозорец. Става въпрос за опитния американски гард Джъстин Грей.
Янкито е висок 188 см и тежи 93 кг. Играе на постове 1 и 2, а в кариерата си до момента е защитавал цветовете на куп солидни отбори – “Нимбурк” /Чехия/, полския “Туров” /Згорзелец/, “Гуангжу” /Китай/, “Франкфурт Скайлайнърс” /Германия/, ПАОК /Гърция/, БК “Донецк” /Украйна/, “Поатие” /Франция/. За последно Грей е носил екипа на “Хоменетмен” /Бейрут/ в първенството на Ливан.
Друг любопитен факт от кариерата му е, че през 2005 г. става световен шампион с националния отбор на САЩ до 21 години. Освен това е избран за MVP на турнира.
“Не зная много за Самоков и България, но моят добър приятел Уили Дийн ми каза само хубави неща за клуба, за добрия мениджмънт, за треньорите, за хубавата зала. Също така ми разказа за доброто класиране миналия сезон в трите турнира, в които „Рилски спортист” е участвал. За мен е добра възможност да играя в един от топ съставите в България. Желанието ми е да помогна максимално в последните мачове от лигата и да се борим за медали в плейофа”, сподели Грей при пристигането си.

Leave a Reply