Култура, Новини, Туризъм

Наши туристи-ветерани участваха в празника на Предела

Рано сутринта в събота, на 6 юли, пълен автобус от града ни потегли за участие в Националния събор на туристите-ветерани, който се състоя на Предела за 15-и пореден път.
Пристигнахме с песни, веселие и добро настроение. Посрещнаха ни участниците в хора към туристическото дружество в Разлог с китка здравец и „Добре дошли”. Те бяха организатори и домакини на събора. Настанихме се всички – домакини и гости, на хубавата пиринска поляна, оградена от вековни букови дървета.
Литературно-музикалната програма бе открита от певческата група на клуб „Планинарка” – Разлог. Последваха ги участниците в клуб „Чудните скали” от далечния Айтос. Ветераните от клуб „Коста Тодоров” – Сандански изненадаха с хубавото си изпълнение. Изявиха се и клубовете „Бъндерица” от Банско, „Айвалък” от Благоевград, туристическото дружество от Велинград, „Витошко лале” – София, представители на Перник и Дупница. От името на самоковското дружество „Рилски турист” Веселин Радичев и внучката му Стефания изпълниха народна песен.
Участниците в програмата бяха удостоени с дипломи от секретаря на туристическото дружество в Разлог Радко Божинов. Той отправи специална покана към дружество „Рилски турист” за съвместно изкачване на хижа „Яворов” и създаване на приятелски връзки.
Съборяните бяха поздравени и от туристи от съседна Македония /гр. Струмица/.
Хора, музика и веселие оживиха цялата околност.
…На връщане нашата група посети чудесния крайградски парк в Дупница.
Организацията на пътуването беше много добра, а и шофьорът на автобуса Васил Костов допринесе за приятната и полезна екскурзия.

В. Радинов

Leave a Reply