Новини, Образование

Наши ученици рисуваха “Планината”, наградиха ги в Столичната библиотека

Християна Михайлова

Национален граждански форум „Българка” обяви конкурс за творческа изява на ученици от 1 до 12 клас. Конкурсът за рисунка бе на тема „Планината”.
Като учител по изобразително изкуство в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” поставих задача на учениците да участват в конкурса, която те приеха с голямо желание и интерес. Рисунките си учениците подготвиха на основата на личните си преживявания, наблюдения и въображение. Представените творби разкриха красотата на природата, създала причудливи форми и прекрасни багри, богатство от растителни и животински видове. Рисунките помогнаха на учениците да развият способност да чувстват красотата, да преживяват прекрасното, да пробудят у себе си художника и твореца.
След обявяване на резултатите и награждаването в детско-юношеския отдел на Столичната библиотека бяхме радостни от постигнатото – трето място на Християна Михайлова от 7-б клас и участие на Християна и на Калина Сакалийска и Константин Димитров също от 7-б клас в изложбата на най-добрите рисунки. Изложбата, подредена в Столичната библиотека, ще продължи няколко месеца.

Мариана Богоева

Leave a Reply