Наши ученици с призови места в национални конкурси

Седмокласничката от ОУ “Митрополит Авксентий Велешки” Габриела Стоянова бе класирана на второ място в националния конкурс “Морето, морето, морето…”, в раздел “Компютърна рисунка”.
На специална церемония във Варна Габи получи красива статуетка, грамота и книги. Призовата си позиция тя зае при конкуренцията на още 164 творби, чиито автори бяха 159 ученици от общо 24 града и села в страната.
В същата категория на конкурса поощрителна награда пък заслужи Моника Попова от ПГ “Константин Фотинов”.
В конкурса са се включили общо 354 участници от 65 населени места в страната, които са представили 426 творби в разделите “Компютърна рисунка” и “Литературно творчество”.
Самият конкурс се състоя за 14-и път. Негови организатори бяха Министерството на образованието и науката, Община Варна, Общинският детски комплекс и сдружение “Литературно общество” в най-големия ни черноморски град.
Също второ място зае в националния конкурс “Национален парк “Рила” – познат и непознат” седмокласничката от СУ “Никола Велчев” Костантина Василева. Тя защити отлично своя мултимедиен продукт.
В конкурса са участвали с общо 1027 творби ученици от 1-и до 12 клас от цялата страна. Журито в различните направления е избрало и отличило най-добрите от постъпилите общо 613 рисунки, 120 разкази и есета, 149 фотографии, 107 мултимедийни презентации и 38 творби на приложен екодизайн.
Конкурсът бе организиран от дирекцията на парк “Рила”, Регионалното управление на образованието в Благоевград и Центърът за личностно и творческо развитие на децата в областния град.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*