На 2 и 3 септември – Бобфест в Радуил

В събота и неделя – на 2 и 3 септември, в Радуил ще се състои традиционният Празник на фасула. По време на празненството ще бъде честван и 20-годишният юбилей на традиционния Бобфест.
На фона на „На многая лета“ прословутото бобено топче ще сложи началото на празника. Гостите ще могат да разгледат уредените изложби, битовия кът и Музея на боба. Тържеството ще продължи в салона на местното читалище „Христо Ботев“. За участващите състави са предвидени подаръци и грамоти. Финалът на вечерта ще бъде ознаменуван с народно веселие и заря. В края на следващия ден пък ще бъдат раздадени наградите „Златно бобче“ и медалите „Златен фасулицър“.
Издадена е и книга за 20-годишнината на Бобфеста, дело на издателство „Приятел“. В подготовката й е взела участие и ненадейно отишлата си от този свят преди само около месец традиционна организаторка на празника Димитрина Божилова. В книгата са включени материали за историята на Бобфеста, на фасула и на Радуил. Рецепти с боб, хумористични творби, карикатури и снимки допълват повествованието.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*