Новини, Шарен свят

На 23 февруари – нов протест срещу цената на водата

Снимка: архив

Нов протестен митинг срещу драстично нарасналата цена на водата се организира на 23 февруари, неделя, от 13 ч. на централния площад „Захарий Зограф”. Основното искане е да се определи справедлива цена на питейната вода. Освен това организаторите настояват за излизане от Асоциацията по ВиК и от „ВиК София” ЕООД и за създаване на общинско ВиК предприятие.
Както е известно, на 16 декември миналата година многолюден протестен митинг пред сградата на „ВиК” в Самоков поиска коригиране на нарасналата с над 50 % цена на водата в града и района, както и по-големи инвестиции от страна на „ВиК” в този невралгичен сектор.
В началото на януари тази година, след консултации с Инициативния комитет за протестите, кметът Владимир Георгиев изпрати официално писмо с горните искания до министъра на регионалното развитие и благоустройството, председателя на Комисията по енергийно и водно регулиране и областния управител /който е и председател на Асоциацията по ВиК в региона/. Вече един месец обаче отговор на това писмо не е получен. Това е и наложило организирането на новите протестни действия.  

Leave a Reply