Баскетбол, Новини, Спорт

НБЛ започва само с 6 тима наесен?

Националната баскетболна лига рискува да остане само с 6 отбора през новия сезон. След като преди няколко месеца първенството завърши с цели 10 участника, сега те могат да станат с 4 по-малко заради тежкото финансово състояние на част от клубовете.
Със сигурност през сезон 2013/2014 в елита ще играят шампионът през последните години “Лукойл Академик”, най-сериозният му съперник за титлата “Левски”, хитът на миналогодишния шампионат “Рилски спортист” и традиционно силните “Балкан”, “Черно море” и “Ямбол”.
Съвсем друга е ситуацията с “Берое”, “Черноморец” и “Спартак” /Пл/. Тези три състава изпитват огромни затруднения, като старозагорци все още не са се издължили на своите играчи и треньори, които имат да взимат не малка сума по договорите си от миналото първенство.
Президентът на федерацията Георги Глушков предстои да се срещне с шефовете на тези клубове, за да дискутират бъдещето им в НБЛ. Глушков е силно притеснен от случващото се, желанието му е тези отбори все пак да останат в Лигата и занапред.
Бъдещето на младежкия национален отбор пък до голяма степен зависи именно от това как ще се развият преговорите с трите тима. Ако и трите откажат участие, младежите със сигурност няма да играят във вътрешния шампионат. Съществува и вариант, при който в НБЛ да се включи столичният “Спартак МВР” и тогава националите да попълнят бройката до 8 тима. Това обаче към момента е само хипотеза. Очаква се развитие по темата да има до края на юли. Новият сезон в баскетболното първенство се очаква да стартира в средата на октомври.

Leave a Reply