Недовършена сграда в центъра стана… градска тоалетна

Незавършената постройка на ул. „Житна чаршия” /между кафене „Мишел” и пицария „Бонита”/ от години се е превърнала в централна клоака. Нещо повече – тя стана новата градска тоалетна, след като от дълго време нямаме в центъра действащо WC.

Недопустимо е в централната търговска зона на града да има подобни грозотии. Това ли е лицето ни пред гостите и туристите и как ние да „въртим” бизнес в подобна среда? Всеки ден там удовлетворяват физиологичните си нужди десетки самоковци. Да не говорим, че рушащата се постройка се превърна в дом на наркомани и бездомници. Не е невъзможно да тръгнат и разни болести и зарази. Вътре човек може да се натъкне на бутилки, опаковки, спринцовки, опасни стъклени парчета, дори… на конски и хорски изпражнения… А миризмата е непоносима!
И това е в самата централна част на града ни, който се води туристически център и често се посещава от туристи от страната и чужбина? Това ли им предлагаме?!
Не знаем кой е собственик на това бунище, но е необходимо да се вземат спешни мерки, за да придобие търговската улица по-приличен вид. Не може ли Общината, ако не е собственик на имота, най-малко да притисне собствениците поне да оградят сградата?

Група търговци

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*