Незаконни постройки в Седми квартал ще бъдат съборени

Къщи и пристройки в ромската махала и на терена на бившия завод „Любчо Баръмов”, издигнати без необходимите документи, ще бъдат съборени, информираха от Общината.
Комисия, назначена от кмета, е направила в продължение на три дни оглед на новопоявили се незаконни постройки, липсващи в кадастралната карта на града ни. При заснеменето голяма част от постройките са отразени. Проверени са 16 имота, като са констатирани главно незаконни пристройки и надстройки. На някои къщи дори били надстроени до 2 етажа, включително с нова дограма.
Предстои да бъдат съставени актове и след изтичане на съответния срок ще бъдат издадени заповеди за премахване на незаконните строежи. Още преди началото на новия строителен сезон ще бъде показано, че компромиси няма да се правят, допълниха от Общината.
Комисията ще продължи работа през цялата година. Особено интензивни проверки ще се правят през активния строителен сезон, за да се избегнат след това действията по разрушаване на завършени постройки и свързаните с това ексцесии.
Проверката на терена на бившия завод „Л. Баръмов” е извършена по жалба на собственици на имоти в този район. За незаконните строежи там са съставени 15 акта, засега срещу неизвестен извършител. Пояснено бе, че процедурата включва обявяване на акта на интернет страницата на Общината. След изтичане на законовия срок ще се пристъпи към събаряне на незаконните постройки.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*