Нека критикуваме, но и добра дума да кажем, когато е заслужена

Напоследък по всички телевизии хулят родната полиция, без да говорят на какъв стрес и риск е изложен животът на полицейските служители. Несправедливо е да се подвеждат под общ знаменател всички. Много полицаи работят самоотвержено и съвестно, но в кое стадо няма мърша, кажете!?
Искам да изкажа голяма благодарност на полицаите, които работиха по моя случай. На 22 декември м. г. на кръстовището на ул. „Булаир” и малката пресечка към бул. „Искър” млад циганин с взлом ми открадна дамската чанта с 83 лв., лична карта, дебитна карта и телефон. Полицаите работиха професионално по случая и много скоро заловиха престъпника. На 23 януари получих откраднатите пари и видях телефона си /по-късно ще го получа от прокурора/. Браво на тези полицаи!
Специална благодарност дължа на дознател Иван Кучиев за неговата всеотдайност, внимание към пострадалите и голям професионализъм.
Драги сънародници и съграждани, нека не хулим и оплюваме всичко българско, защото плюнките падат по всички нас. Ето защо много чужденци ни смятат за бедни духом, дори едва ли не за аборигени.
Нека не мълчим и за тези прокурори, за които все не достигат доказателствата, и за други, които укриват престъпниците. Аз питам г-жа Бонева по досъдебно производство № 11 от 2010 г. по описа на РУП-Самоков, прокурорска преписка № 41 от 2010 г., защо прекрати делото и защо нямаме и до днес отговор на жалбата до Районния съд в Самоков, подадена на 28 юни 2010 г.? През нощта на 6 срещу 7 януари 2010 г. престъпник запалва пчеларската ми къща в с. Широки дол. Изгоря всичко – прозорци, врати, покрив, покъщнина. Останаха голи тухли и напукана плоча – загуби за 40 хил. лв. Заловиха престъпника по следите на маратонките. Полицейското куче заведе разследващите до него. В джоба му намериха и стотинките, откраднати от параклиса.
Защо не продължи разследването и не се доказа извършителя на престъплението? До 6 ч. на 7 януари 2010 г. къщата бе изгоряла и пожарникарите гасяха, а прокурорката пише, че пожарът е възникнал в 6 ч. Къде и кой скри истинските разкрития и освободи престъпника от наказание? Цялото село знае, че е П. Ш., но той е на свобода, за да върши още престъпления.

Сарафка Терзийска

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*