Нека спазваме разпоредбите, но и човещина да проявяваме

В понеделник, на 23 март, преди обяд в редакцията позвъни наша съгражданка, за да се оплаче от лошо отношение на купувачи в магазин в кв. „Самоково”.
Между 8.,30 ч. и 10,30 ч. – когато в магазините за хранителни стоки /другите са затворени/ имат право да пазаруват съгласно новите разпореждания само възрастни хора – над 60-годишни, възрастната жена била изпреварена от млади хора. Когато на излизане от търговския обект тя направила забележка на млад мъж, той реагирал гневно: „Ти ли ще ми кажеш? Тука няма закони… Я си гледай работата!”
„Възмутена съм и от неспазването на разпорежданията, и от отношението”, каза жената. Тя добави, че въпреки извънредното положение млади хора, пък и възрастни, се събират на групи, което е забранено, дори пият заедно на обществени места.
„Как при това положение ще можем да съществуваме като град, като държава”, запита възрастната жена.
Тя е наясно с многото отговорни задачи на органите на МВР, но въпреки това настоява по-често през квартала и през града да минават полицаи, полицейски коли и служители на други органи, за да всяват респект и да упражняват контрол, защото се вижда, че без контрол много от важните разпореждания остават на книга, не се спазват и полза от тях няма, а залогът е здравето и дори животът на хората.
Само два дни по-късно – на самия Благовец, 25 март, дойде сигнал от друг магазин в „Самоково”, за малко по-различен случай.
Жена изрази неприятното си впечатление от възрастен мъж, който се нахвърлил с викове срещу момиче, влязло в магазина малко след 8,30 ч., когато според новите разпоредби имат право да пазаруват само над 60-годишни.
„Беше много грозно, девойката се стресна, не стана ясно дали тя изобщо знае за ограничението, дали не е бързала за работа, но защо бе нужно с такъв висок тон и без обяснения да се напада”, изрази недоумението и омерзението си жената.
На нея самата й станало неудобно, въпреки че е пенсионерка.
„Вярно е, че обстановката е тежка, че има нови закони, нови разпореждания, но трябва да има и човешки отношения. Нали за хората се правят всички тези промени. Нека си влизаме в положение един на друг”, добави възрастната жена.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*