Нели Гаврилова заслужи наградата за фотография на името на Анастас Карастоянов

Новият носител на националната награда за фотографско изкуство на името на Анастас Карастоянов е Нели Гаврилова. Статуетка, грамота и премия от 1000 лв. й бяха връчени от кмета Владимир Георгиев на тържество, състояло се на 27 ноември в Градската художествена галерия „Проф. Васил Захариев“.
Георгиев припомни, че наградата е учредена през 2017 г. и вече се е превърнала в традиция и част от културната история на града ни.
Две втори награди – грамоти и премии от по 500 лв., получиха Александър Иванов и Генчо Петков. Грамота и чек за 300 лв. пък отидоха при носителката на третата награда – Моника Драмалиева.

Лауреатите бяха поздравени от членовете на журито доц. д-р Красимир Андонов и Милан Христев, който е и носител на първата награда „Анастас Карастоянов“, както и от авторката на статуетката за победителя  Маргарита Иванова.
В своеобразния конкурс са участвали 136 автори с общо 1625 свои произведения в петте категории: портрет, природа, улична фотография, спорт и експериментална фотография. За финалната изложба, представена на тържеството, журито бе определило 91 фотографии на 48 автори.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*