Зимни спортове, Новини, Спорт

Неуморим Краси Анев с титла и злато от държавното в Боровец

Бронзовият медалист от световното първенство за военни отпреди седмица Красимир Анев вдигна шампионската титла на републиканския шампионат по биатлон в Боровец. Националът стана държавен първенец в индивидуалното бягане на 20 км, като не направи нито един пропуск и финишира с време 42,27 мин. Така Краси затвърди отличната си спортна форма в края на сезона.
С победата в полите на Рила Анев спечели и задочната битка с големия си съперник и съотборник в националния Владимир Илиев. Асът на “Аякс” /Троян/ явно нямаше ден, след като завърши втори с пет наказателни минути и крайно време време 47,08 мин. Тройката на почетната стълбичка допълни Антон Синапов /НСА/ с четири наказателни минути и общ резултат 49,24 мин.
Надпреварата в Боровец се проведе при топло време за сезона –температури от 8-9 градуса и слънце. Въпреки това организаторите се справиха със задачата си да осигурят максимално твърдо трасе, за което отнесоха специални похвали от състезателите. Доволни останаха и зрителите край пистата, които оцениха по достойнство старанието на всички участници.
Още преди старта пък беше ясно, че резултатите от държавното първенство не важат за Балканиадата, в която победител стана Владо Иванов. Краси Анев не се пусна в този турнир заради участието си на световното за военни в шведския курорт Боден.

Leave a Reply