Новини, Спорт, Футбол

Нещастна загуба от “Миньор”, в неделя приемаме “Места” в мача на сезона

“Рилски спортист” загуби злощастно на 15 април на ст. “Искър” от “Миньор” /Перник/ с 0:1 след гол в добавеното време на срещата. Миньорци имаха късмета да си тръгнат с трите точки от Самоков, след като през повечето време владееха инициативата и имаха териториален превес, но така и не стигнаха до нито едно голово положение.
Нашите момчета определено играха за равенство, тъй като от редиците им отсъстваха три основни фигури – наказаните полузащитници Ивайло Захариев-Пиф и Виктор Колев и контузеният капитан на тима Васил Киров. Домакините се раздадоха обаче до краен предел и блеснаха с перфектна организация в отбрана, което е и най-силната зона на тима през сезона. Карето Росен Пътников, Иван Иванов, Георги Груев и Тихомир Крумов така и не позволи на играчите на бившия футболист на ЦСКА и национал Христо Янев да сътворят нещо опасно пред опитния вратар Красимир Гьорев. Георги Митров пък бе единственото острие в състава на Петър Аджов, като на два пъти се откри на изгодни позиции, но не успя да стреля достатъчно точно.
В последните минути на двубоя перничани се настаниха още по-трайно в полето на домакините и стигнаха до няколко преки свободни и ъглови удари. Именно при изпълнението на корнер в последната четвърта минута на продължението се стигна и до гола. Умело центриране в пеналтерията на “Рилски” бе засечено мощно от връхлитащия от втора линия Димитър Пехливанов, който шокира домакинската публика за 0:1. Веднага след подновяването на играта арбитърът свири и последния сигнал.
С постигнатата победа “Миньор” запази шансовете си за атакуване на промоция в “Б” група, докато за “Рилски” остава надеждата, че фортуна ще го споходи в предстоящото дерби на дъното в неделя, на 19 април, когато на ст. “Искър” гостува “Места” /Хаджидимово/.
В по-предишния кръг – на 11 април, събота, нашите момчета изненадаха приятно, като победиха с 1:0 „Струмска слава” в Радомир. Голмайстор бе Георги Митров.
Състав на “Р. спортист” в мача с „Миньор”: Гьорев, Крумов, Пътников, Иванов, Груев, Ангелов, Димитров, Бойчев, Додов /69-Гемеджиев/, Аврамов, Митров

Leave a Reply