Здраве, Новини, Читателски, Шарен свят

Не би ли могло телевизията за болните да бъде безплатна?

Преди време имаше публикация във вашия вестник, в която се изразяваше недоумение, че болните в „МБАЛ-Самоков” трябва да заплащат такса за гледане на телевизия в стаята си. Тогава от ръководството отговориха, че болницата не прибира парите от тази такса, а кабелният оператор, който е инсталирал автоматите за пускане на телевизорите.
Предстои да минем на цифрова телевизия. Не може ли болните да ползват телевизорите, като имат безплатно ефирно време само за определени програми? Така самите болни ще имат избор – да гледат ограничен брой програми или в краен случай дори само една, но безплатно, или пък повече – срещу заплащане.
Така ще се разруши и един монопол и ще се осигури възможност всички болни да гледат телевизия, което ще бъде едно разнообразие в трудното им всекидневие.

От нерегистрираното гражданско движение

1 Comment

  1. гражданин на Самоков

    Чудесно предложение! Крайно време е да спре това издевателство над нещастният болен народ! Хората са свикнали с телевизия, и това е единственото им развлечение в трудните дни. Но от нещастието и нуждите на хората да се облагодетелстват шепа хора, си е чисто престъпление. Това е все едно да подаваш залък хляб на много гладен човек, и да не му го дадеш докато не ти плати! В някои болници по София това е безплатно. Мисля, че не е голям проблем общината да финансира новият кабел за ефирната телевизия. Разбира се ще трябват и няколко усилвателя по трасето и доста разклонители. Ако се съгласи оператора може да се ползва и неговата мрежа и тел.приемници. Но дори и да не се съгласи на едро такива приемници могат да се купят по около 50 лв. Може да се вземат и на старо. Явява се някакъв проблем, че така може хората денонощно да пускат телевизорите, което не е редно в едно болнично заведение. Но би могло да се пуска ефирна телевизия само в определени часове. Който иска повече, да си заплати за кабелната. Поздравявам хората които са се сетили и са повдигнали този проблем. Подкрепям идеята и ще помагам не само на думи да се осъществи!

Leave a Reply