Новини, Читателски, Шарен свят

Не джамия, а жилищна сграда се строи в Първи квартал

Проверка по писмо

„На ъгъла на улиците „Граф Игнатиев” и „Житна чаршия” наскоро започна нов строеж. В града се говори, че това ще бъде джамия или някакъв друг подобен молитвен дом. Разтревожени сме от тези слухове.
Виждате какво правят ислямистите. В Пазарджик, недалеч от нас, се водят съдебни дела. Не искаме Самоков да става място на противодействие между представители на различни религии или арена на религиозни сблъсъци. Не искаме присъствие на хора, които проповядват човеконенавистничество и тероризъм.
Настояваме чрез вестника да се отговори от компетентни представители на Общината какво се строи там и за какви цели ще се използва бъдещата сграда.
Жители на Първи квартал”
По повод на това писмо представител на редакцията получи от дирекция „Териториално и селищно устройство и европейски проекти” отговор, в който се казва, че за въпросния терен е одобрен план, според който там ще се строи жилищна сграда, а не нещо друго. Така пише, както видя репортер на вестника, и на табелата за строителството, която междувременно бе поставена на обекта. На нея освен това има информация, че възложител и строител е Красимир Ал. Манов, а технически ръководител – Георги Мл. Иванов.

Leave a Reply