Култура, Новини, Читателски

Не е вярно, че читалището ни не развива дейност

Отговор

По повод читателското писмо „В Мала църква сами си организираме празниците…” /бр. 21 от 3 април 2015 г./ смятаме, че написаното не отговаря на истината.
Нашето читалище взема дейно участие във всички мероприятия, организирани в селото – съборите на Петровден, на Малка Богородица, новогодишните и осмомартенските тържества. Женската фолклорна група участва и в тържествата, организирани от Община Самоков. С голям интерес се посрещнаха нашите изяви на Чакъровите празници, в Бельова черква, на празниците на зелника в Бели Искър и др.
Участваме и в прояви извън общината. Традиция стана участието на нашата фолклорна група във фестивала в Банско, както и в международния фестивал „Малешево пее и танцува” в с. Микрево.
Гордост е, че нашата група винаги се завръща с медали и грамоти. Наградени бяха и наши индивидуални изпълнители: Ели Любенова, Верка Бонева, Лиляна Вучкова. Най-голямата ни гордост е 4-годишната Аделина Петрова.
Изявите на фолклорния състав представляват само една част от дейността на читалището. Във връзка с това искаме да попитаме авторите на писмото кой осигури средствата за организиране на новогодишното тържество, кой осигури подаръците на децата, раздадени от Дядо Коледа. За тържеството по случай 8 март читалището осигури също средствата за музиката и за наградите на децата. Ние предоставяме и салона, плащаме отоплението и т. н.
Възмутени сме, че отделни личности се опитват да опетнят името на читалището. Нека друг път да имат смелостта да си напишат имената като автори.

От ръководството на читалището в Мала църква

Leave a Reply