Баскетбол, Новини, Спорт

Не издържахме във Финландия – 76:92 срещу “Катая” за “ФИБА Европа къп”

В събота приемаме “Ямбол”, а на 3 ноември – „Цмоки” /Минск/

7000 км, няколко прекачвания, часове във въздуха и загуба 76:92 от шампиона на Финландия “Катая Баскет” е равносметката за “Рилски спортист” от първия кръг на турнира “ФИБА Европа къп”.
Въпреки че можеше да разчита на завърналия се след контузия Тони Гуджино, тимът ни допусна поражение в “Йоенсуу Арена” на 28 октомври. Домакините се показаха като зрял отбор, а имаха и ден от тройката – само за 13 минути игра оформиха 12 успешни удара отдалеч. Това още повече обърка нашите, които в първите 20 минути не намериха противодействие и резултатът не закъсня – 37:61! След почивката, благодарение на внесените корекции от треньора Росен Барчовски, самоковци подобриха значително представянето си и най-вече чрез Гуджино и Търнър успяха да направят загубата малко по-почетна.
Най-полезен за “Рилски” в хода на дуела бе Гуджино с 21 точки и 17 /!/ борби, а двуцифрен актив оформиха още Търнър /15 т./, Тристан Кери /13/ и Дарин Иванов /12/. Официален дебют направи новото попълнение Георги Бързаков. 21-годишният състезател записа 8 минути на паркета, като реализира и първия си кош.
Преди международния сблъсък – на 24 октомври, съставът ни пък победи в родния шампионат „Спартак” в Плевен с 84:72.
До сблъсъка от първенството с “Ямбол” /в събота, 31 октомври, от 18 ч./ Йордан Бозов и компания ще имат време само за една тренировка. Във вторник пък, на 3 ноември, от 18,15 ч. тимът ни ще домакинства на „Цмоки” /Минск/ в следващия кръг от „ФИБА Европа тъп”.

Leave a Reply