Новини, Читателски, Шарен свят

Не само във „Възраждане”, и в Трети квартал няма вече аптека…

Наскоро четохме във вестника оплакване, че във „Възраждане”, в Първи квартал, нямало аптека. Няма наистина, а добре е да има.
Но в същото време и нашият Трети квартал остана без аптека. Единствената аптека в „Легето”, за която по-възрастните си спомнят, че е съществувала още преди Девети /септември/, вече също не работи. А кварталът ни е голям и е доста отдалечен от центъра, където са разположени повечето аптеки в града ни. Аптека няма и в съседния Четвърти квартал, който също е отдалечен от централната градска част.
Вярно е, че сега живеем в условията на пазарна икономика, но нали сме уж и социална държава. Редно ли е почти половината град /големите Трети и Четвърти квалтал/ да остане без нито една аптека. А народът при сегашния недоимък и несигурност е станал съвсем болнав. И какво сега – за най-малкото лекарство трябва да се иде до центъра или до „Самоково”!… За възрастните и болни хора, които съвсем не са малко, това си е живо допълнително наказание.
Нека фармацевтите помислят за откриване на аптека в нашия район, в южната част на града. Хем ще се помогне на местните жители, хем една такава аптека сигурно ще е на печалба, тъй като клиентела няма да липсва.
Би трябвало, ако има някакви трудности, и Общината да съдейства в това отношение – за намиране на подходящо помещение и т. н.
Очакваме предложението ни да не остане глас в пустиня.

Жители на Трети квартал

Leave a Reply