Новини, Читателски

Не стигат местата за паркиране

Снимка: архив

В центъра, около Голямата чешма, се оформи хубава площ, която открои една от емблемите на Самоков. Направи се и малък паркинг пред ТПК „Михаил Дашин” и аптеката в същата сграда. Но този паркинг веднага заеха коли, които целодневно се паркират там. Същото положение е и от западната част на читалище-паметник „Отец Паисий”. Ако човек трябва да пазарува в околните магазини или в аптеката, няма къде да спре.
Такова е положението по много улици, дори и по тротоарите в града. Пешеходците трябва да маневрират между колите или да се излагат на опасност, като слизат на платното.
Може би паркиращите целодневно трябва да плащат определена такса. Още по-важно е да се разкрият повече паркоместа особено в централната част на града ни, защото от една страна и самите шофьори не са виновни – къде да спрат, като няма място. Така се заемат улици и тротоари и се пречи на движението и на коли, и на пешеходци.
Мисли ли се по този въпрос? Добре е от Общината и от КАТ да отговорят, защото има моменти, в които положението е просто нетърпимо.

Георги Георгиев

Leave a Reply