Новини, Политика

Не стигнаха гласове Петър Георгиев да стане почетен гражданин

Предложението изпълнтелният директор на „Самел-90” АД и общински съветник инж. Петър Георгиев да бъде обявен за почетен гражданин на Самоков не събра необходимия брой гласове при разглеждането на въпроса на вчерашната сесия на местния парламент. „За” бяха повечето съветници – 15, но останалите се въздържаха. Според приетия статут би трябвало две трети от общо 29-те народни избраници да одобрят предложението.
Направи впечатление, че както и друг път, някои местни депутати гласуваха по „партийному”, а може би не толкова по съвест.
Предложението за удостояването на Петър Георгиев с високото отличие бе внесено в Общинския съвет /съответната комисия/ от кмета Владимир Георгиев въз основа на подписка, организирана от Инициативен комитет, в която са се подписали стотици жители на общината.
В предложението се подчертава, че П. Георгиев има изключителни заслуги за развитието на стопанския и обществения живот в града и района.
Вече 30 години инж. Петър Георгиев успешно ръководи най-голямата самоковска фирма, в която е преминал и целият му трудов стаж. Той има много важен принос за газифицирането на града и Боровец. Дългогодишен президент е на БК „Рилски спортист”, който е сред водещите в страната. Основател и неизменен председател е на сдружение „Самоковци за Самоков”. Няколко мандата е общински съветник, бил е и зам.-председател на Общинския съвет, а през март т. г. ще навърши юбилейна 70-годишнина.

Leave a Reply