Новини, Политика, Читателски, Шарен свят

Не съм казала такова нещо

Несъгласие

Обичам истината, възпитавана съм да съм точна, пряма и честна. Така възпитах и децата и внуците си – и се гордея с това.
Доверчива съм и вярвам на изнесеното във вестниците. Оказа се, че не винаги е така. На 26 април в клуба на пенсионера в кв. „Самоково” имаше предизборна среща на пенсионерите с представители на партия ГЕРБ. В това няма нищо лошо. В клуба имаше повече от 100 души. Представителите на ГЕРБ се бяха постарали да почерпят пенсионерите и в това няма нищо лошо – възрастният човек е като малко дете. Г-жа Ирена Коцева беше много внимателна, ръкува се с всички. Аз, като представител на клубното ръководство, я попитах иска ли да я представя. Тя ми отговори, че сама ще го направи. Изказването й беше толерантно, сдържано, но явно на някои пенсионери не им допадна и започнаха да се обаждат. Това я смути. Тогава поисках думата и казах, че в никакъв случай срещата не бива да се превръща в панаир.
Добавих, че сме в навечерието на най-светлия и прекрасен празник и само след броени дни ще запалим в домовете си кандилата на надеждата и ще се помолим и за България. Подчертах, че в никакъв случай изказването ми да не се счита за предизборна агитация, но от сега до 12 май нека на нашите рамене има глави – да решим дали нашите деца и внуци ще останат тук или ще отидат немели-недраги по света. Дали ние, пенсионерите, ще ровим в кофите за боклук или ще живеем спокойно.
Г-жа Коцева ми благодари. Аз същото мога да кажа за всяка партия. Искам да има умни българи – мъже и жени, които да дадат България на българите и ние да не се срамуваме, че сме българи.
Какво беше моето учудване, изненада, когато прочетох впоследствие статия в дупнишкия вестник „Вяра” за случая под заглавие: „Падам на колене пред представителите на ГЕРБ”. Такова нещо не съм казала. И нека авторката на публикацията Мариянка Вучова не ме кара да губя вяра в пресата.
Призовала съм присъстващите да гласуват с бюлетина № 15 – повярвайте ми, аз дори не знаех, че № 15 е бюлетината на ГЕРБ. Разплакала съм 140 души пенсионери – може да е така, но възрастният човек е сантиментален, изстрадал човек… Повтарям – в никакъв случай моето изказване не беше предизборна агитация, а за да предотвратя спречквания.
Аз се сърдя, защото са изопачени думите ми. Сложили са ми думи, които не са мои, а аз обичам истината.
Страшно обичам истината, имах и 140 души, слушатели на това събитие.

С уважение:
Радка Хаджилазова

1 Comment

  1. Нищо ново

    Нищо ново под слънцето! Който си мисли, че медиите в България са независими – жестоко се лъже! На изборите ще видим дали българина си е направил поуките от сегашното мутренско управление на страната!!!ГЕРБ=МАФИЯ!!!

Leave a Reply