Новини, Спорт, Футбол

Николай Вуков е новият председател на ФК “Рилски спортист”

адв. Пламен Механджийски

ФК “Рилски спортист” се сдоби с нов председател на общото събрание на клуба. Събранието се състоя на 27 март в административната сграда на ст. „Искър”. Спортният деятел и бивш футболист Николай Вуков зае мястото на подалия оставка преди няколко месеца Димчо Маринов. Последният запази мястото си в Управителния съвет. Самият съвет бе разширен, като за негов член бе избран и адв. Пламен Механджийски. Юристът е известен в града ни още като председател на Общинската избирателна комисия.
Николай Вуков е бивш футболист на „Р. спортист” и „Марек”. Известен е и като дългогодишен треньор и спортен деятел. Той и досега бе член на ръководството на клуба.
По време на общото събрание, на което присъстваха част от футболистите и граждани, бе взето решение да се открие специална дарителска сметка, чрез която да бъде подпомогнат финансово клубът. Оказа се, че привличането на нов спонсор за момента е неосъществима идея и положението с нищо няма да се промени поне до края на сезона през юни.
“Рилски” ще доиграе сезона, това е сигурно. Най-важното за момента е момчетата да играят концентрирано и да успеят да запазят мястото на състава в третия футболен ешелон. Евентуално изпадане би било пагубно, но вярваме, че до там няма да се стигне”, споделиха след събранието ръководители на клуба.
Част от най-верните привърженици на тима продължиха да коментират темата за окаяното финансово състояние на отбора час след сбирката. Преобладаващото мнение бе, че Общината и фирми в града ни биха могли да помогнат на клуба да си стъпи на краката. В следващия кръг нашите са домакини на „Витоша” /Долна Диканя/. Двубоят е в неделя, на 31 март, от 15 ч. на ст. „Искър”.

Leave a Reply