Николай Кашинов стана световен шампион по борба за ветерани

Самоковецът Николай Кашинов донесе първия златен медал за националния отбор на България на световното първенство по борба за ветерани в модерната зала „Колодрума” в Пловдив. Шампионатът започна на 10-и и ще продължи до 15 октомври.
Кашинов спечели титлата в категория до 100 кг при 46-50-годишните мъже в сряда, 11 октомври. Нашият боец надви на старта европейския шампион за 2016 г. от Сърбия с 2:1 точки. Последва изразителен успех с 8:0 над представител на САЩ. На полуфинала Николай срази борец от Иран с туш, а на финала победи с 2:0 т. българин – Христо Габровски.
След титлата си в класическия стил Кашинов ще се опита да се противопостави успешно на съперниците си и в свободния стил. Битките в неговата категория ще бъдат в събота, на 14 октомври.
Николай Кашинов е носител на званието „Майстор на спорта”. Той е републикански шампион, достигал и до 6-о място на световното първенство за младежи в Чехия през 1991 г. Работейки сега в хотел „Иглика” в Боровец, Николай не остава далеч от любимия си спорт и във всеки възможен момент помага на младите състезатели от СУ „Никола Велчев”, предавайки им своите знания и умения.
Дъщерите му Александрина и Ралица продължават връзката на семейството с борбата. На 7 октомври Ралица стана и абсолютен национален шампион по културизъм в категория „Бикини фитнес”.

Делян Василев
Снимки: https://7dniplovdiv.bg/

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*