Баскетбол, Новини, Спорт

Николас Карвачо стана MVP за Купата на България

Снимка: Bulgarian Basketball Federation

Центърът на „Рилски спортист” Николас Карвачо бе обявен за най-полезен играч във финалите на турнира за Купата на България. 212-сантиметровият исполин бе истински господар в подкошието в трите мача на самоковския тим в надпреварата и бе с основен принос за третата купа в историята на клуба. Карвачо ставаше все по-гладен за положителни изяви с всеки следващ мач. Той започна със 7 точки и 11 борби срещу „Академик” (Пловдив) на четвъртфиналите, след което оформи впечатляващ дабъл-дабъл от 14 точки и 15 борби срещу „Балкан” (Ботевград). Така се стигна до днешния финал с „Левски Лукойл”, в който чилийският национал изпъкна с фамозен дабъл-дабъл от 21 точки и 23 борби и оформи коефициент на полезно действие 40!
Именно с родения в щата Тенеси, САЩ, състезател бе свързан и най-зрелищния момент във финала. Карвачо получи удобна топка от Мирослав Васов и връхлетя на скорост в подкошието на „Левски Лукойл”, след което завърши нападението с мощна забивка с една ръка.
24-годишният център получи приза за MVP на финалите от кмета на Пловдив Здравко Димитров, който е бивш баскетболист.
„За първи път играя в толкова важен мач след колежа и беше много вълнуващо за мен. Това е и първата ми купа! Имаме отличен отбор и заедно минаваме през трудностите, а в последните два мача постигнахме големи победи срещу силни отбори. Надявам се да се подобрим още повече до края на сезона”, сподели Николас Карвачо след края на мача.

Снимка: www.bgbasket.com

Leave a Reply