Николина Георгиева уреди трета изложба-базар на бижута

Николина Георгиева

Николина Георгиева е родена през 1990 г. Учила е в НУ „Станислав Доспевски”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и ПГ „Константин Фотинов”, немска паралелка. Завършила е бакалавърска степен по Event Management в Queen Margaret University в Единбург, Шотландия. Тази година завършва и магистратура по Business Management and International Leadership в същия университет.

———————————————————————————————————————————

Младата самоковка Николина Георгиева нареди изложба-базар на ръчно изработени бижута в общинската библиотека „Паисий Хилендарски”. Това е нейно трето изложение на ръчни творби в града ни, след подобните прояви от миналото лято и по Коледа.
Бижутата, сътворени от ръцете на Николина, са уникални и подходящи за всеки вкус – могат да се открият огърлици, обеци, накити в различна форма, големина и цветове.
„Изключително съм благодарна на самоковските си почитатели за тяхната отзивчивост и интереса им към моите бижута. Именно това ме насърчи да продължа да се развивам в област, която харесвам и обичам. Изработвам бижутата с много любов и старание и от сърце се надявам да радват бъдещите си притежатели и да им носят настроение и усещане за уникалност”, споделя тя на афиш, съпътстващ изложбата.
От няколко години даровитата ни млада съгражданка живее и учи в шотландската столица Единбург.
Нина, както я наричат приятелите й, проявява интерес към рисуването от малка. Посещавала е школата по изобразително изкуство „Захарий Зограф” при читалище-паметник „Отец Паисий” в града ни и курсове по приложни изкуства. През 2001 г. печели трета награда в международен конкурс за детска рисунка в Япония. Три години по-късно излиза начело в международен конкурс за изработка на географски постер. Когато заминава да получи наградата си в Глазгоу, се среща лично с хората, оценявали творбите в конкурса, и те признават, че хубавите рисунки в постера са наклонили везните в нейна полза.
През ученическите си години Николина участва в множество изложби и конкурси. Постепенно интересът й към приложните изкуства се задълбочава и тя решава да се занимава с изработка на бижута. Първоначално прави няколко за себе си, но когато вижда колко много ги харесват останалите, започва да разширява дейността си. Дебютът й пред широката публика се състоя миналото лято. Тази година тя се представи със своя колекция на панаир за приложни изкуства и занаяти в Единбург в рамките на световния фестивал на изкуствата, провеждан ежегодно в този град през август.
Желаещите да разгледат и да закупят артикули от изложбата ще имат възможност да сторят това до края на септември. С авторката пък може да се свържете на e-mail georgieva_nikolina@yahoo.com, както и на фейсбук страницата Nina@Ina Handmade Jewellery.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*