Ния Генева спечели конкурса, чрез който 126 ученици рисуваха „С обич за Самоков”

Общо 126 ученици нарисуваха 112 рисунки и участваха в ученическия конкурс за рисунка на тема „С обич за Самоков”, организиран за втора поредна година по случай Деня на народните будители от Младежкия дом и клубът по тенис на маса „Самоков”.
В платната на децата и младежите от 1 до 12 клас изпъкваха както планински и речни пейзажи, така и някои от най-големите забележителности на Самоков – Голямата чешма, Митрополитската черква, Байракли джамия, Чадър чешма и пр. Именно с изрисувани последните две емблематични сгради в центъра 14-годишната Ния Генева спечели конкурса. Нейни подгласници станаха 16-годишната Мария Пенова с оригинален поглед към новия парк „Крайискърец” и 13-годишният Георги Прасков с композицията си на скиори, носещи на носилка пострадал.
Призьорите са ученици на Лалка Чавдарова в СУ „Отец Паисий”, което получи и комплексната награда за най-много участници – 47. ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” бе представено от 40 момчета и момичета, а едно от тях – петокласничката Магдалена Петрова, заслужи наградата на журито заради проявения нестандартен поглед към Червения мост. Самото жури бе с председател художникът Иван Шуманов и членове дизайнерът Иван Недялков и журналистът Делян Василев.
„Рисуването и тенисът на маса са едни от най-достъпните изкуства и спортове – общо взето е необходимо само човек да има желание”, заяви инициаторът на двете прояви Кирил Москов, който е и президент на клуб „Самоков” /повече за турнира по тенис на маса пишем отделно/. Той връчи и три специални награди по случай Деня на народните будители и за активната роля при организираните от спортния клуб начинания на учителката Лалка Чавдарова, отговорничката на Младежкия дом Латинка Щъркелова и вестник „Приятел”.

Делян Василев

 

 

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*