Нова изцепка в Самоков – срязаха гумите на 7 автомобила…

След полунощ на 25 ноември е бил разбит магазин на мобилен оператор на бул. „Искър“. След счупване на витринно стъкло от там са задигнати 11 мобилни телефона, лаптоп и около 1600 лв. По случая е образувано досъдебно производство. Разследването продължава под наблюдението на Районната прокуратура.

x x x

В същия ден вечерта пък са били срязани гумите на 7 автомобила в кв. „Възраждане”. Образувано е досъдебно производство и са предприети действия за установяване и задържане на извършителите, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

x x x

На 29 ноември криминалисти от Областната дирекция и Районното управление в Самоков намерили след претърсване на частен дом в Драгушиново 6 топчета с тегло около 6 грама суха тревиста маса, реагираща на канабис, бучка бяло прахообразно вещество с тегло около 3 грама, реагиращо на амфетамин, две електронни везни, мелничка, найлонови пликчета и газов пистолет. За срок до 24 часа са задържани 8 мъже. По случая е образувано досъдебно производство. Разследването продължава под наблюдението на Софийската окръжна прокуратура.

x x x

Междувременно 35-годишният С. К. от Самоков, криминално проявен и осъждан, е привлечен в качеството на обвиняем за извършено документно престъпление. Пред служител на Общинското лесничейство мъжът се е ползвал от неистински частни документи – 32 молби от името на граждани, като целта му е била да получи разрешение за закупуване на иглолистна строителна дървесина за лични нужди. Делото е изпратено в Районната прокуратура с мнение за съд.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*