Нова книга на самоковски автор

„Винаги нагоре“ е заглавието на последната засега книга на Райна Бакрачева, появила се на книжния пазар буквално преди броени дни. Известната повече като поетеса авторка е събрала в новото си произведение главно публицистика и проза. Оформени са пет раздела: „Злободневие“, „Преживелици“, „Разкази“, „Личности“ и „Импресии“. Дори самите заглавия говорят за съдържанието – „Политика на гърба на народа“, „Ограбените“, „Като няма животни, ще купуваме скъпо и прескъпо“, „Иде гладна зима“, „Няма щастие, градено върху чуждото нещастие“, „Да тичаш по баирите“, „Ех, мъко човешка…“
„С каквото и да се захваща, Бакрачева го прави от сърце. Дали ще пише за любов или за хорски проблем, дали ще оправя обществени неразбории или ще продава вестник, дали ще учи децата на математика /цял живот е била учителка/ или възрастните на човещина, дали ще разкрасява още повече своя прекрасен двор и ще се грижи с умиление за животинките или ще слуша любимия си Бетовен – всичко това тя прави с една трогателна всеотдайност и душевна чистота, не съвсем привични за днешното особено време“, пише в предговора редакторът Тодор Попов.
През последните три десетилетия Райна Бакрачева е автор на още много книги със стихове, проза и публицистика. Родена в Широки дол, където живее и сега, тя е завършила гимназия в Самоков и полувисш учителски институт. За успешната си педагогическа работа е удостоена с много отличия и награди. Активен сътрудник е на местната и централната преса.
„Винаги нагоре“ може да се намери и в редакцията на „Приятел“.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*