Новини, Шарен свят

Нова площадка в Центъра за рехабилитация и интеграция

Слънчевият четвъртък – 24 септември, ще се запомни и с откриването на детската площадка в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на ул. „Отец Паисий”.
Създадено е, по думите на ръководителката на центъра Димитрина Миленкова, идеално, спокойно и сигурно място за игра на децата. Миленкова благодари на дарителите – Райфайзенбанк, Мото Пфое и Общината. В дарителската кампания на Райфайзенбанк са участвали служители и членове на управителния съвет. Те са събрали 3843 лв., които са използвани за специалната настилка на площадката. Спечеленият проект на Центъра към Мото Пфое пък е донесъл 2500 лв., дадени за съоръженията. Благоустрояването е дело на работници към Общината.
Да съпреживеят радостта от постигнатото бяха дошли кметът Владимир Георгиев, зам.-кметовете Васил Сайменов и Сия Шехтанова, секретарят на Общината Ангелина Вангелова, представителката на Райфайзенбанк Руслана Щилиянова, социални служители, педагози. Разбира се, в центъра на вниманието бяха децата, ползващи услугите на Центъра, и техните родители.
Г-н Сайменов честити новата придобивка и изрази признание към всички, дали принос за изграждането на чудесната площадка. Зам.-кметът увери ръководството на Центъра, че винаги ще има подкрепата на Общината в благородната си работа с деца с увреждания.
Отец Любомир Мишков отслужи водосвет. Даден бе и коктейл.

Евгения Попова

Leave a Reply